دین و اندیشه

فضیلت و خواص دعای عهد + متن دعای عهد با معنی

دعای عهد یکی از دعاهای معتبر و پرفضیلت در متون دینی است که تأثیرات عمیقی بر روح و زندگی فردی دارد. این دعا که در منابع شیعه و اهل سنت آمده، به‌ویژه در ایام خاص مانند شب‌های جمعه و ماه رمضان، مورد تأکید قرار گرفته است.

به گزارش تلنگر؛ فضیلت و خواص دعای عهد در متون دینی به‌عنوان یک دعا با آثار معنوی و روحی فراوان مورد توجه قرار گرفته است. این دعا که به سفارش امامان معصوم (علیهم‌السلام) خوانده می‌شود، علاوه بر تأثیرات فردی، در تقویت ایمان و نزدیکی بیشتر به خداوند نیز نقش مهمی دارد. دعای عهد، که در مواقع مختلف به‌ویژه در شب‌های جمعه و ایام خاص توصیه شده است، می‌تواند باعث افزایش برکات معنوی، دفع بلاها و تسکین دل‌ها شود.

در این مقاله به بررسی فضیلت‌ها و خواص دعای عهد می‌پردازیم و تأثیر آن را در زندگی روحانی و معنوی افراد تحلیل خواهیم کرد.

فضیلت و خواص دعای عهد

در مفاتیح الجنان از امام صادق (علیه‌السلام) نقل شده است که هر کس به مدت چهل صبح دعای «عهد» را بخواند، از یاوران حضرت مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) خواهد بود. دعای عهد نمادی از تعهد و بیعت با امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) است و نشان‌دهنده وفاداری به ایشان می‌باشد. این دعا معمولاً بعد از نماز صبح و در نخستین ساعات روز خوانده می‌شود: «اللهم اجدد له فی صباح یومی هذا و ما عشت من ایامی عهداً و عقداً و بیعهً له فی عنقی؛ بار خدایا من تجدید عهد می‌کنم برای او (امام زمان -عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف-) در بامداد امروزم و آنچه از روزهای زندگیم گذشته است».

هرچند که می‌توان دعای عهد را در ساعات دیگر روز نیز خواند، اما منظور از «صباح» از اذان صبح تا طلوع آفتاب است. البته اگر زمانی از این ساعت‌ها تغییر کند، مشکلی پیش نخواهد آمد، اما اگر انسان بخواهد مطابق با توصیه‌های ائمه (علیهم‌السلام) عمل کند، بهتر است در زمان معین خوانده شود. امروزه علم ثابت کرده است که دعا می‌تواند نقش اساسی در تقویت حس اعتماد به نفس و ایجاد فرصت‌های جدید در زندگی انسان‌ها داشته باشد. خواندن دعای عهد، به سفارش بزرگان دین و ائمه اطهار (علیهم‌السلام)، یکی از راه‌های خودسازی، پالایش روح و جستجو برای کشف رمز و رازهای دین و عبادت است.

اگرچه خواندن دعای عهد با اخلاص و توجه قلبی تأثیر بیشتری دارد، برای دستیابی به نتیجه مطلوب، بهتر است دعای عهد امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) را طبق دستورات و آدابی که در مفاتیح الجنان، پس از دعای ندبه آمده، انجام دهید. رعایت آداب و ترتیب‌های ذکر شده در دعا، از جمله تعداد تکرارها و زمان خواندن، دارای آثار و خواصی است که برای کسب نتایج دلخواه باید به‌دقت پیروی شود.

  • ثواب خواندن دعای عهد مانند خدمت در محضر این امام و اطاعت از ایشان است.
  • خواندن دعای عهد موجب توجه ویژه و نظر ایشان نسبت به مومن می‌شود.
  • تجدید عهد همراه با اثبات ایمان و اخلاص می‌باشد.
  • عادت به خواندن دعای عهد موجب عاقبت به خیری مومن می‌شود.

متن عربی دعای عهد با ترجمه

متن عربی دعای عهد با ترجمه

اللَّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظِیمِ وَ رَبَّ الْکُرْسِیِّ الرَّفِیعِ وَ رَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ وَ مُنْزِلَ التَّوْرَاهِ وَ الْإِنْجِیلِ وَ الزَّبُورِ وَ رَبَّ الظِّلِّ وَ الْحَرُورِ وَ مُنْزِلَ الْقُرْآنِ [الْفُرْقَانِ ] الْعَظِیمِ وَ رَبَّ الْمَلائِکَهِ الْمُقَرَّبِینَ وَ الْأَنْبِیَاءِ [وَ] الْمُرْسَلِینَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِوَجْهِکَ [بِاسْمِکَ ] الْکَرِیمِ وَ بِنُورِ وَجْهِکَ الْمُنِیرِ وَ مُلْکِکَ الْقَدِیمِ یَا حَیُّ یَا قَیُّومُ أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الَّذِی أَشْرَقَتْ بِهِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرَضُونَ وَ بِاسْمِکَ الَّذِی یَصْلَحُ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَ الْآخِرُونَ یَا حَیّاً قَبْلَ کُلِّ حَیٍّ وَ یَا حَیّا بَعْدَ کُلِّ حَیٍّ وَ یَا حَیّاً حِینَ لا حَیَّ یَا مُحْیِیَ الْمَوْتَى وَ مُمِیتَ الْأَحْیَاءِ یَا حَیُّ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ.

خداى اى پروردگار نور بزرگ، و پروردگار کرسى بلند، و پروردگار دریاى جوشان، و فرو فرستنده تورات و انجیل و زبور، و پروردگار سایه و حرارت آفتاب، و نازل کننده قرآن بزرگ، و پروردگار فرشتگان مقرّب، و پیامبران و رسولان.

خدایا از تو میخواهم به روى کریمت، و به نور وجه نوربخشت، و فرمانروایى دیرینه ات، اى زنده و پا برجاى دائم، از تو می خواهم به حق نامت، که به آن آسمان ها و زمین ها روشن شد، و به حق نامت که پیشینیان و پسینیان به آن شایسته مى شوند، اى زنده پیش از هر زنده، اى زنده پس از هر زنده، اى زنده در آن وقتى که زنده اى نبود، اى زنده کننده مردگان، و میراننده زندگان، اى زنده، معبودى جز تو نیست

اللَّهُمَّ بَلِّغْ مَوْلانَا الْإِمَامَ الْهَادِیَ الْمَهْدِیَّ الْقَائِمَ بِأَمْرِکَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ عَلَى آبَائِهِ الطَّاهِرِینَ عَنْ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فِی مَشَارِقِ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبِهَا سَهْلِهَا وَ جَبَلِهَا وَ بَرِّهَا وَ بَحْرِهَا وَ عَنِّی وَ عَنْ وَالِدَیَّ مِنَ الصَّلَوَاتِ زِنَهَ عَرْشِ اللَّهِ وَ مِدَادَ کَلِمَاتِهِ وَ مَا أَحْصَاهُ عِلْمُهُ [کِتَابُهُ ] وَ أَحَاطَ بِهِ کِتَابُهُ [عِلْمُهُ ] اللَّهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَهِ یَوْمِی هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَیَّامِی عَهْدا وَ عَقْدا وَ بَیْعَهً لَهُ فِی عُنُقِی لا أَحُولُ عَنْهَا وَ لا أَزُولُ أَبَدا اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ وَ الذَّابِّینَ عَنْهُ وَ الْمُسَارِعِینَ إِلَیْهِ فِی قَضَاءِ حَوَائِجِهِ [وَ الْمُمْتَثِلِینَ لِأَوَامِرِهِ ] وَ الْمُحَامِینَ عَنْهُ وَ السَّابِقِینَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِینَ بَیْنَ یَدَیْهِ اللَّهُمَّ إِنْ حَالَ بَیْنِی وَ بَیْنَهُ الْمَوْتُ الَّذِی جَعَلْتَهُ عَلَى عِبَادِکَ حَتْماً مَقْضِیّاً

خدایا برسان به مولاى ما امام راهنماى راه یافته، قیام کننده به فرمانت که درودهاى خدا بر او و پدران پاکش، از جانب همه مردان و زنان مؤمن، در مشرق ها زمین و مغرب هایش، همواری ها و کوه هایش، خشکی ها و دریاهایش، و از طرف من و پدر و مادرم، از درودها به گرانى عرش خدا، و کشش کلماتش، و آنچه دانشش برشمرده، و کتابش به آن احاطه یافته، خدایا در صبح این روز و تا زندگی کنم از روزهایم، براى آن حضرت بر عهده ام، عهد و پیمان و بیعت تجدید مى کنم، که از آن رو نگردانم، و هیچ گاه دست برندارم.

خدایا مرا، از یاران و مددکاران و دفاع کنندگان از او قرار ده، و از شتابندگان به سویش، در برآوردن خواسته هایش، و اطاعت کنندگان اوامرش، و مدافعان حضرتش، و پیش گیرندگان به جانب خواسته اش، و کشته شدگان در پیشگاهش.

خدایا اگر بین من و او مرگى که بر بندگانت حتم و قطعى ساختى حائل شد،

فَأَخْرِجْنِی مِنْ قَبْرِی مُؤْتَزِراً کَفَنِی شَاهِراً سَیْفِی مُجَرِّداً قَنَاتِی مُلَبِّیاً دَعْوَهَ الدَّاعِی فِی الْحَاضِرِ وَ الْبَادِی اللَّهُمَّ أَرِنِی الطَّلْعَهَ الرَّشِیدَهَ وَ الْغُرَّهَ الْحَمِیدَهَ وَ اکْحُلْ نَاظِرِی بِنَظْرَهٍ مِنِّی إِلَیْهِ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ وَ أَنْفِذْ أَمْرَهُ وَ اشْدُدْ أَزْرَهُ وَ اعْمُرِ اللَّهُمَّ بِهِ بِلادَکَ وَ أَحْیِ بِهِ عِبَادَکَ فَإِنَّکَ قُلْتَ وَ قَوْلُکَ الْحَقُّ ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاسِ فَأَظْهِرِ اللَّهُمَّ لَنَا وَلِیَّکَ وَ ابْنَ بِنْتِ نَبِیِّکَ الْمُسَمَّى بِاسْمِ رَسُولِکَ،

کفن پوشیده از قبر مرا بیرون آور، با شمشیر از نیام برکشیده، و نیزه برهنه، پاسخگو به دعوت آن دعوت کننده، در میان شهرنشین و بادیه نشین.

خدایا آن جمال با رشادت، و پیشانى ستوده را به من بنمایان، و با نگاهى از من به او دیده ام را سرمه بنه، و در گشایش امرش شتاب کن، و درآمدنش را آسان گردان، و راهش را وسعت بخش، و مرا به راهش درآور، و فرمانش را نافذ کن و پشتش را محکم گردان، خدایا به دست او کشورهایت را آباد کن، و بندگانت را به وسیله او زنده فرما، به درستى که تو فرمودى، و گفته ات حق است که: فساد در خشکى و دریا، در اثر اعمال مردم نمایان شد، خدایا ولیّت، و فرزند دختر پیامبرت که به نام رسولت نامیده شده

حَتَّى لا یَظْفَرَ بِشَیْ ءٍ مِنَ الْبَاطِلِ إِلا مَزَّقَهُ وَ یُحِقَّ الْحَقَّ وَ یُحَقِّقَهُ وَ اجْعَلْهُ اللَّهُمَّ مَفْزَعاً لِمَظْلُومِ عِبَادِکَ وَ نَاصِراً لِمَنْ لا یَجِدُ لَهُ نَاصِراً غَیْرَکَ وَ مُجَدِّداً لِمَا عُطِّلَ مِنْ أَحْکَامِ کِتَابِکَ وَ مُشَیِّداً لِمَا وَرَدَ مِنْ أَعْلامِ دِینِکَ وَ سُنَنِ نَبِیِّکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ اجْعَلْهُ اللَّهُمَّ مِمَّنْ حَصَّنْتَهُ مِنْ بَأْسِ الْمُعْتَدِینَ اللَّهُمَّ وَ سُرَّ نَبِیَّکَ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ بِرُؤْیَتِهِ وَ مَنْ تَبِعَهُ عَلَى دَعْوَتِهِ وَ ارْحَمِ اسْتِکَانَتَنَا بَعْدَهُ اللَّهُمَّ اکْشِفْ هَذِهِ الْغُمَّهَ عَنْ هَذِهِ الْأُمَّهِ بِحُضُورِهِ وَ عَجِّلْ لَنَا ظُهُورَهُ إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیدا وَ نَرَاهُ قَرِیبا بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.

براى ما آشکار کن، تا به چیزى از باطل دست نیابد، مگر آن را از هم بپاشد، و حق را پابرجا و ثابت نماید، خدایا او را قرار ده پناه گاهى براى ستمدیدگان از بندگانت، و یاور براى کسى که یارى براى خود جز تو نمى یابد، و تجدیدکننده آنچه از احکام کتابت تعطیل شده، و محکم کننده آنچه از نشانه هاى دینت و روش هاى پیامبرت (درود خدا بر او و خاندانش) رسیده است، و او را قرار ده، خدایا، از آنان که از حمله متجاوزان، نگاهش دارى، خدایا پیامبرت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) را به دیدار او، و کسانى که بر پایه دعوتش از او پیروى کردند شاد کن، و پس از او به درماندگى ما رحم فرما، خدایا این اندوه را از این امت به حضور آن حضرت برطرف کن، و در ظهورش براى ما شتاب فرما، که دیگران ظهورش را دور مى بینند، و ما نزدیک می بینیم، به مهربانى ات اى مهربان ترین مهربانان.

در پایان سه مرتبه بر ران خود دست مى زنى، و در هر مرتبه مى گویى:

الْعَجَلَ الْعَجَلَ یَا مَوْلایَ یَا صَاحِبَ الزَّمَانِ

سخن آخر

دعای عهد یکی از دعاهای پرفضیلت است که علاوه بر تأثیرات معنوی فراوان، باعث نزدیکی بیشتر به امام زمان (عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) و تقویت ایمان فرد می‌شود. این دعا با تکرار چهل روزه‌اش، علاوه بر ایجاد پیوند عمیق‌تری با حضرت مهدی (عج)، به تقویت روحیه فردی و معنوی انسان نیز کمک می‌کند. رعایت آداب و ترتیب‌های ذکر شده در مفاتیح الجنان برای خواندن این دعا اهمیت زیادی دارد، چرا که هر جزء از آن به‌طور خاص آثار ویژه‌ای را به همراه دارد.

انتهای مطلب/ م.د

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x