مسکن

مراحل بازسازی خانه به ترتیب از تخریب دیوار تا دیزاین

زمانی که تصمیم به بازسازی خانه می گیرید، باید با تمام مراحل بازسازی خانه آشنا شوید که از شناسایی مشکلات خانه شروع می شود و تا دیزاین و نورپردازی ادامه پیدا می کند. برای اطلاع بیشتر از مراحل بازسازی در ادامه همراه ما باشید. 

به گزارش تلنگر؛ برای اینکه یک بازسازی تر و تمیز داشته باشید باید مراحل بازسازی خانه را به ترتیب اجرایی کنید. برای بازسازی نیارمند متخصص و البته از همه مهمتر بودجه کافی هستیبد تا بتوانید در شرایط بحرانی بیش تر از چیزی که تصورش را می کردید هزینه کنید. در ادامه تمام موارد لازم برای بازسازی و هزینه ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

مراحل بازسازی خانه

بازسازی خانه نیازمند اجرای اصولی و قانونمند است. مراحل بازسازی خانه را باید با توجه به اولویت ها و رعایت اصول ساختمانی و تقدم و تاخر کارها اجرایی کنید که شامل موارد زیر است:

بودجه بندی

تعیین بودجه برای اطمینان از اینکه در نیمه راه پروژه با کمبود پول مواجه نمی شوید، حیاتی است. واقع بین باشید و در صورت لزوم، قبل از شروع هر گونه بودجه ای را تضمین کنید.

برای بازسازی خانه از کجا شروع کنم؟ چک لیست داشتن

چک کردن و شناسایی مشکلات اولین مرحله ای است که شما باید با دقت بررسی کنید، در این بخش تمام بخش های خانه را مورد ارزیابی قرار می دهید و می توانید از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا به شما بگوید که چه قسمت هایی نیاز به تعمیر دارد. در این قسمت شما اولویت بندی می کنید و متوجه می شوید که از کجا برای بازسازی شروع کنید و در نهایت مسیر و نقشه شما است.

طراحی و نقشه خانه

از جمله بخش های مهم مراحل بازسازی خانه های قدیمی ، طراحی نقشه و دکوراسیون داخلی است. در صورتی که نیاز به بازسازی اساسی و تغییرات در نقشه خانه دارید پلان واحد خود را به دست یک مهندس بسپارید.

در این طراحی بهترین مکان برای هر بخش خانه تعیین می شود و دستور تخریب یا ساخت به تناسب خانه را می دهند. همچنین طراحی داخلی خانه با نرم افزارهای سه بعدی هم در زیبایی و هماهنگی متریال ها و طرح بسیار حیاتی است.

مهم ترین قسمت در مراحل بازسازی خانه قدیمی، طراحی سه بعدی و طراحی دکوراسیون داخلی می باشد. مالک می تواند طراحی خانه را قبل از شروع بازسازی ببیند و در صورت نیاز تغییرات لازم را بدهد.

تخریب دیوار و سقف کاذب

تخریب دیوار و سقف کاذب

در این بخش از مراحل بازسازی نوبت به تخریب دیوار، سقف کاذب و قسمت های اضافی دیگر می رسد. معمولا تخریب آرک های قدیمی آشپزخانه یا بیرون زدگی هایی که بخش های سازه ای نباشد هم در بازسازی خانه لحاظ می شود.

برای اجرای سقف های کناف و نورپردازی های جدید هم باید سقف های کاذب و گچبری های قدیمی از بین بروند. نکته مهم در زمان تخریب، دقت در تخریب بخش های غیر سازه ای و عدم خرابی ستون و تیرهای داخل دیوار و سقف است.

تخریب کف از مراحل بازسازی خانه

بعد از اینکه دیوارهای اضافی و کاذب برداشته شد نوبت به کف خانه می رسد. تخریب کفپوش های سرامیکی باید با دقت و بدون فشار زیاد به لایه زیرین و لوله کشی ها انجام شود.

لازم است که در فضاهای مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام که دارای عایق رطوبتی در کف هستند هم باید نسبت به عدم آسیب این عایق و لوله کشی ها دقت کافی را داشته باشید. البته تخریب و تعویض کفپوش سرویس و حمام در صورتی که نیاز به تعویض لوله کشی ها و عایق رطوبتی نباشد و بودجه هم محدود باشد نیازی نیست. در این حالت می توان برای تغییر و زیباسازی سرویس ها، سرامیک های جدید را به صورت چسبی روی دیوار و کف قبلی نصب کرد.

تغییر لوله کشی آب، گاز و برق کشی

حالا که کف و دیوار ها تخریب شدند به لوله کشی ها می رسیم. شما در این مراحل بازسازی خانه باید دقت کافی را داشته باشید زیرا بسیار آسیب زننده است. چون این تاسیسات در کف واحد قرار می گیرند در زمان بازسازی باید به بهترین شکل تعویض شوند تا در آینده دچار ترکیدگی و پوسیدگی نشوند.

اگر ضرورت تعویض لوله کشی ها توسط مهندس و کارشناس بازسازی تشخیص داده نشود، مالک خانه در آینده ضرر زیادی را متحمل می شود. در خانه های قدیمی بیشتر لوله کشی های  فلزی کار می کردند و به مرور زمان پوسیده شده و باید تعویض شوند.

علاوه بر این، لوله کشی های گاز  در شرایطی نیاز به تغییر مکان دارد. تعویض سیم کشی های برق یا اضافه کردن پریز و کلیدهای برق هم جزء همین مراحل بازسازی آپارتمان می باشد.

نصب کفپوش های جدید از مراحل بازسازی خانه

در مراحل بازسازی آپارتمان، بعد از لوله کشی و انجام کارهای لازم در سطح زیر کف مانند عایقکاری، به سراغ نصب کفپوش ها می رویم.

اگر لازم می بیند که کاسه توالت ایرانی داشته باشید باید قبل از گذاشتن کف خانه کارهایش را انجام دهید. اجرای یک کف با سطحی یکدست و تراز نیازمند زیرسازی مناسب است.

معمولاً با استفاده از ملات ماسه سیمان، کفسازی اصولی به صورت تراز شده انجام می شود و سپس سرامیک یا دیگر کفپوش ها نصب می شوند. با توجه به شرایط خانه و درخواست مالک، می توان از سرامیک، لمینت یا سنگ برای کف استفاده کرد. هر کدام از کفپوش ها مزیت ها و معایبی دارند و میزان بودجه مالک برای انجام مراحل بازسازی خانه قدیمی هم در انتخاب متریال کف تاثیرگذار است.

 تغییر درب و پنجره های قدیمی

 تغییر درب و پنجره های قدیمی از مراحل بازسازی

پنجره های فلزی قدیمی همیشه در اولویت هستند تا نمای خانه را متحول کند. از آنجایی که این پنجره ها عایق صوتی و حرارتی نیستند، باعث هدر رفت انرژی و انتقال سر و صدا به داخل خانه می شوند. برای این مرحله توجه به جداکردن پنجره بدون تخریب دیوار و جایگذاری صحیح پنجره جدید مهم است.

همچنین  اگر درب های قدیمی ورودی، اتاق ها و سرویس ها را دوست ندارید هم  می توانید عوض کنید. البته در صورتی که با یک رنگ کار شما تمیز باشد و بودجه کمتری داشته باشید همین کافی است.

سیم کشی و برق کاری

حالا که کارهای سخت خانه تمام شد و کمی از بنایی خارج شدیم به سراغ سیم کشی های خانه می رویم. برق کشی و نورپردازی بسیار مهم است.

معمولا برای نورپردازی مکان مشخص می کنند و شما قبل از رنگ و کاغذ دیواری باید برقکاری های لازم را انجام دهید که شامل: تمام نورپردازی بخش هایی مانند سقف، نورپردازی دیوارها یا تی وی وال، نورپردازی کابینت ها و سرویس ها می باشد.

کناف کاری سقف از مراحل بازسازی خانه

بعد از انجام برقکاری سقف، نوبت به اجرای کناف سقف می رسد. کنافکار با توجه به طراحی انجام شده، کار نصب کناف ها و تعبیه جای نورها را انجام می دهد.

نصب کابینت های نو

کابینت ها جز مهم ترین و پر هزینه ترین مراحل بازسازی خانه محسوب می شوند، قسمتی که به خانه رنگ و روی متفاوتی می بخشد، همین بازسازی خانه است.

شما با توجه به دیزاین داخل خانه کابینت های خود را انتخاب می کنید و بعد برای نصب آماده می شود. همچنین به بودجه بندی خود دقت کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

کاشی و سرامیک دیوارهای آشپزخانه، سرویس و حمام

کابینت ها که نصب شد نوبت به کاشی و سرامیک های آشپزخانه می رسد که این کار را باید با دقت و نظافت انجام دهند تا به کابینت ها آسیبی نرسد. شما با توجه به طراحی خانه با زهم کاشی و سرامیک ها را انتخاب م یکنید.

در حال حاضر کاشی و سرامیک های ابعاد بزرگ مانند ۶۰ در ۱۲۰ سانت یا ۸۰ در ۸۰ سانت بیشتر مورد توجه هستند. اگر از این کاشی ها استفاده کنید خانه شما بزرگتر به نظر می رسد و هزینه بیشتری نیز دارد.

در صورتی که سرویس و حمام، دیوار و کف تراز و بدون مشکلی دارند می توان برای کاهش هزینه مراحل بازسازی ساختمان ، کاشی ها را به صورت چسبی روی سرامیک قبلی چسباند.

شیرآلات جدید را نصب کنید

شیرآلات از مراحل بازسازی

معمولا در تمامی بازسازی ها شیرآلات خانه را تعویض می کنند چرا که شیرآلات زودتر پوسیده و خراب می شوند و با این کار نمای خانه به طور کامل تغییر می کند که شامل:  شیرآلات ظرفشویی، دوش و شیر روشویی و توالت ها است.

دیوارها را نقاشی یا کاغذ دیواری کنید

تقریبا می توان گفت به آخرین مراحل بازسازی خانه در اینجا می رسید و تمام بنایی و سختی کار شما تمام شده است و حالا وقت آن رسیده که خانه خود را نقاشی یا کاغذ دیواری کنید. کف خانه را حواستان باشد که با مشما یا کارتن بپوشانید تا سرامیک های جدید خراب نشود.

برای رنگ آمیزی دیوار می توانید از رنگ های روغنی یا آکریلیک استفاده کنید. رنگ های روغنی بر پایه حلال یا تینر و رنگ آکریلیک بر پایه آب است. رنگ های آکریلیک زودتر خشک می شوند ولی زیبایی رنگ روغنی بیشتر است. انتخاب رنگ دیوارها بر اساس نظر طراح و سلیقه مالک انجام می شود. نقاشی ساختمان یکی از ظریف ترین و زمان برترین مراحل بازسازی خانه است.

دیزاین و نصب کمد دیواری ها

بازسازی ساختمان شما وقتی که به این قسمت می رسد جالب و دوست داشتنی است چرا که تزئینات دیواری خود همچون میز تلویزیون و شلف های چوبی را نصب می کنید. همچنین کمد دیواری های اتاق خواب را نیز نصب می کند.

علاوه بر کمد دیواری اگر علاقه مند باشید قسمتی از دیوارهای خانه را آیینه کاری می کنید تا جذابیت بیشتری داشته باشد که متریال هایی همچون سنگ، سرامیک، ماربل شیت، ترمووال یا ترموود یا متریال های جدید دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

اجرای نورپردازی از مراحل بازسازی آپارتمان

مرحله نهایی که همه جا تمیز و نو است شما باید لوستر و چراغ های خانه خود را نصب کنید تا با نورپردازی یک خانه کاملا بازسازی شده داشته باشید. اگر در همان ابتدا یک طراحی درست داشته باشید درواقع شما توانسته اید که نورپردازی عالی را برای خانه خود اجرایی کنید.

نورپردازی مکمل دکوراسیون داخلی می شود. هر فضایی با توجه به ابعاد، رنگ ها و گرمی و سردی آنها، به نورپردازی خاصی نیاز دارد که توسط طراح و کارشناس بازسازی تعیین می شود. در صورتی که نورپردازی نامناسبی انتخاب شود، باعث خستگی چشم شده یا متریال مصرفی را زشت نشان می دهد.

مزایا و معایب بازسازی خانه قدیمی

بازسازی یک خانه قدیمی دارای مزایایی مانند حفظ ارزش تاریخی و ویژگی های منحصر به فرد معماری است. با این حال، چالش‌هایی مانند مسائل پنهان و هزینه‌های نوسازی بالاتر ممکن است ایجاد شود. برنامه ریزی دقیق و مشاوره حرفه ای می تواند اشکالات احتمالی را کاهش دهد.

هزینه بازسازی خانه چقدر است؟

در حال حاضر در پاییز سال ۱۴۰۳ هزینه بازسازی ساختمان متری ۶.۰ الی ۸.۵ میلیون تومان برآورد می شود. البته این هزینه تخمینی بوده و میتواند این مبلغ کمتر یا بیشتر شود. این موضوع کاملا برحسب سطح بازسازی و متریال مورد استفاده متغیر می باشد.

 عکس بازسازی خانه های قدیمی قبل و بعد

خانه های قدیمی ایرانی به دلیل سبک متفاوتی که داشتند بعد ازی بازسلزی کاملا تغییر می کند که در ادامه عکس ها را مشاهده می کنید.

 عکس بازسازی خانه های قدیمی قبل و بعد

بازسازی آشپرخانه قدیمی

 عکس بازسازی خانه های قدیمی قبل و بعد

بازسازی پذیرایی

 عکس بازسازی خانه های قدیمی قبل و بعد

 عکس بازسازی خانه های قدیمی قبل و بعد

 عکس بازسازی خانه های قدیمی قبل و بعد

سخن آخر

همانطور که در این مطلب از تلنگر مشاهده کردید، مراحل بازسازی خانه اگر به ترتیب و به صورت اصولی اجرایی شود بسیار نتیجه بخش خواهد بود. همچنین متوجه شدیم که بودجه و نقشه ی ابتدایی عامل مهمی است که نباید نادیده بگیرید. امیدواریم با مشاهده تصاویر ایده هایی برای بازسازی گرفته باشید.

انتهای مطلب/آ.ع

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کرمان موتور

نوشته های مشابه

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x