فوتبال

نکات جالب درباره جام جهانی ۱۹۸۶

جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک درحالی با قهرمانی آرژانتین به پایان رسید که این تیم برای دومین بار قهرمان بزرگترین آوردگاه فوتبالی جهان شد.

به گزارش تلنگر، سیزدهمین مسابقات جام جهانی فوتبال در مکزیک برگزار شد که حواشی زیادی داشت. فدراسیون جهانی فوتبال ( فیفا ) ابتدا کلمبیا را به عنوان میزبان انتخاب کرد اما پس از انصراف این کشور از میزبانی به دلیل شرایط بد اقتصادی، مسئولان برگزار کننده در سال ۱۹۸۳ ، مکزیک را به عنوان میزبان مسابقات انتخاب کردند. این انتخاب درحالی شکل گرفت که تا پیش از آن، هیچ کشوری برای ۲ بار میزبان جام جهانی نبود و به نوعی مکزیک طلسم شکنی کرد.

پیش از شروع مسابقات در ۳۱ می، مکزیک با وقوع سه زمین لرزه وحشتناک به استقبال جام جهانی رفت، اما خوشبختانه ورزشگاه های این کشور آسیبی ندید و تصمیم گرفته شد مسابقات طبق برنامه انجام شود. حادثه ای بسیار تلخ که جان ۲۰ هزار نفر از مردم مکزیک را گرفت اما آنها به خوبی از پس میزبانی برآمدند وبزرگترین آوردگاه جهانی فوتبال را برگزار کردند.

سه تیم کانادا، دانمارک و عراق برای نخستین بار در تاریخ در این رقابت ها حضور داشتند و مکزیک، ایتالیا، آلمان غربی، لهستان، فرانسه، برزیل، انگلیس، شوروی، پاراگوئه، اسپانیا، اروگوئه، آرژانتین، الجزایر، مراکش، کره جنوبی، بلژیک، بلغارستان، مجارستان، ایرلند شمالی، پرتغال و اسکاتلند دیگر تیم های شرکت کننده در جام سیزدهم بودند.

تیم ملی ایران هم در بازی‌های مقدماتی جام جهانی ۱۹۸۶ به دلیل حضور درجنگ ایران و عراق و به دلیل عدم پذیرش پیشنهاد فیفا مبنی بر بازی در زمین منطقه بی‌طرف از مسابقات دور مقدماتی جام جهانی کنار گذاشته شد. در این دوه از رقابت های جام جهانی ۲۴ تیم حضور داشتند که در ۶ گروه ۴ تیمی به مصاف هم رفتند و سپس ۲ تیم برتر هر گروه به مرحله حذفی راه می یافتند و سپس ۴ تیم برنر ۳ هم راهی مرحله یک هشتم می شدند.

گروه A ( آرژانتین ، ایتالیا ، بلغارستان ) گروه B  ( مکزیک، پاراگوئه ، بلژیک ) گروه C  ( شوروی ، فرانسه ) گروه D ( برزیل ، اسپانیا ) گروه E ( دانمارک ، آلمان غربی ، دانمارک ) گروه F ( مراکش ، انگلیس، لهستان ) تیم های صعود کننده به مرحله حذفی بودند و در پایان مرحله یک هشتم و یک چهارم، تیم های فرانسه ، آلمان غربی، آرژانتین و بلژیک به جمع ۴ تیم برتر جام رسیدند.

ابتدا آلمان غربی با گل های برمه و فولر فرانسه را شکست داد و سپس آلبی سلسته ( لقب تیم ملی آرژانیتین ) با حساب ۲ بر صفر و گل های دیه گو آرماندومارادونا بلژیک را برد و به فینال رسید. در دیدار رده بندی خروس ها با ستارگانی همچون میشل پلاتینی، دومنیک روشتائو، ژان تیگانا و .. بلژیک را شکست دادند و به دومین عنوان سومی فرانسه در رقابتهای جام جهانی رسیدند.

روز ۲۹ ژوئن ۱۹۸۶ فینال جام جهانی میان آرژانتین و آلمان غربی برگزار شد. شاگردان کارلوس بیلاردو و مردان فرانتس بکن باوئر در تیم ملی آلمان، در حضور ۱۱۴ هزار تماشاگر ورزشگاه آزتک برای برگزاری فینال جام جهانی به مصاف هم رفتند که در نهایت یاران دیه گو ماردونا با نتیجه سه بر دو حریف قدرتمند خود را شکست دادند و دومین قهرمانی “آلبی سلسته” در تاریخ جام جهانی را به ارمغان آوردند.خوزه لوئیس براون، خورخه والدانو و خورخه بوروچاگا برای آرژانتین و کارلهاینس رومنیگه و رودی فولر برای ژرمن ها موفق به گلزنی شدند.

درخشش مارادونا

مارادونا  با ۵ گل زده نقش مهم و اساسی در قهرمانی آرژانتینی ها داشت و بهترین بازیکن جام لقب گرفت. همچنبن “گری لینه کر” انگلیسی هم با ۶ گل به عنوان آقای گل جام سیزدهم رسید.

۱۳۲ گل در ۵۲ بازی این جام وارد دروازه ها شد که به صورت میانگین آمار ۲/۵۴ صدم گل به ازای هر بازی را ثبت می کند. ضمن اینکه ۲/۳۹۴/۰۳۱ نفر هم این بازی ها با حضور در ورزشگاه ها تماشا کردند که تقریبا آمار ۴۶۰۳۹ نفر برای هر بازی را به جا گذاشت. در این دوره از مسابقات،۲ گل به خودی هم به ثمر رسید که بازیکنان مجارستان و کره جنوبی وارد دروازه خودشان کردند.

ماجرای دست خدا

در دیدار تیم‌های انگلستان و آرژانتین در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۸۶ ، دیگو مارادونا جلوی دروازه انگلستان یک پاس بلند را با دست وارد دروازه سه شیرها کرد که داور این صحنه را ندید و در نتیجه آرژانتین برنده بازی شد.

بعدها مارادونا به خبرنگاران گفت که در آن مسابقه «دست خدا» به یاری او آمده بود. آرژانتین با گل دوم مارادونا که از زیباترین گل‌های تاریخ جام جهانی است به پیروزی رسید و راهی ۴ تیم برتر جام شد. گل مارادونا به “دست خدا” مشهور اما معتقد است این کار تقلب نیست و بلکه هنر است. به اعتقاد دیه گو در فوتبال آمریکای جنوبی بیشتر از اروپا این قبیل صحنه ها وجود دارد، اما نباید نام آن را تقلب گذاشت.

گل دست خدا

نکات جالب درباره جام جهانی ۱۹۸۶؛

مکزیک نخستین کشوری لقب گرفت که پس از انصراف کلمبیا به دلایل اقتصادی، برای دومین بار میزبان جام جهانی شد.

دانمارک، عراق و کانادا اولین حضور در جام جهانی را در مسابقات ۱۹۸۶ تجربه کردند.

در جریان تساوی ۱ بر ۱ مکزیک با پاراگوئه در مرحله گروهی ۵۵ خطا از سوی “جرج کورتنی” داور انگلیسی اعلام شد.

“خوزه باتیستا” اروگوئه ای پس از گذشت فقط ۵۵ ثانیه از آغاز مسابقه با اسکاتلند به دلیل خطا روی “گوردون استراچان” اخراج شد.

انتهای مطلب

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x