خانواده
طرز تهیه پودر گوجه فرنگی خانگی | سالم و بدون مواد نگهدارنده
پودر گوجهفرنگی خانگی، راهی سالم و آسان برای نگهداری طعم ناب گوجه بدون مواد افزودنی است.

در این مطلب از تلنگر با طرز تهیه پودر گوجه فرنگی در خانه آشنا میشوید. اگر به دنبال راهی طبیعی، سالم و بدون مواد افزودنی برای نگهداری طولانیمدت گوجهفرنگی هستید، پودر گوجهفرنگی خانگی دقیقاً همان چیزیست که نیاز دارید! این پودر خوشعطر و پرکاربرد نهتنها جایگزین مناسبی برای رب صنعتی است، بلکه طعم بینظیری به غذاهای شما میبخشد.
مواد لازم برای تهیه پودر گوجه فرنگی
| مواد لازم | مقدار |
|---|---|
| گوجهفرنگی | ۱ کیلوگرم یا بیشتر |
| نمک | ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری) |
طرز تهیه پودر گوجه فرنگی در فر و آفتاب
- ابتدا به مقدار کافی گوجه فرنگی گوشتی و قرمز را تهیه کنید و خوب بشورید و بگذارید تا آب اضافی آنها کاملا خشک شود، میتوانید از یک پارچه تمیز برای خشک کردن گوجهها استفاده کنید.
- با استفاده از یک چاقوی تیز، گوجهها را برشهای حلقهای و نازک بزنید و در سینی با کمی فاصله کنار هم بچینید، گوجهها را روی هم قرار ندهید چون امکان دارد کپک بزنند و یا دیرتر خشک شوند.
- اگر میخواهید پودر گوجه کمی نمک دار شود به مقدار کم روی گوجههای برش داده شده نمک بریزید و سپس سینی را در آفتاب قرار دهید، سینی گوجهها را در فر هم میتوانید بگذارید.
- اگر سینی گوجه را در فر قرار بدهید باید فر را روی حرارت کم تنظیم کنید و یا فقط گریل کافیست و در ضمن مدام گوجهها را مدام زیر و رو کنید تا نسوزند و طعمشان نامطبوع نشود.
- در صورتی که سینی گوجه را در آفتاب قرار دادید برای اینکه گرد و خاک روی گوجهها ننشیند میتوانید یک پارچه تمیز و نازک را بدون اینکه به گوجهها بچسبد روی سینی بکشید.
- ۲ تا ۳ ساعت بعد از اینکه سینی را در آفتاب قرار دادید، برشهای گوجهها زیر و رو کنید تا هر دو طرف آفتاب بخورند و خشک شوند، روز اول این کار را چندبار انجام دهید.
- بعد از ۲ روز گوجهها خشک میشوند اگر هنوز مقدار کمی مرطوب هستند، بگذارید یک روز دیگر هم در آفتاب بمانند، بعد از خشک شدن کامل، برش های گوجه را از سینی جمع کنید.
- حالا برشهای گوجه فرنگی را در آسیاب و یا میکسر کاملا پودر کنید و در یک ظرف شیشهای تمیز و در بسته قرار دهید و برای مدت طولانی نگهداری کنید.
- حالا میتوانید از پودر گوجه فرنگی، برای طعم دادن به غذا و یا درست کردن تنقلاتی مثل پفیلا و یا زمانی که گوجه در دسترس نیست، استفاده کنید و از عطر و طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
طرز تهیه پودر گوجه فرنگی با دستگاه میوه خشک کن
این روش مطمئنترین و دقیقترین راه برای خشک کردن گوجه فرنگی است. دستگاه را طبق دستورالعمل آن روی دمای مناسب برای سبزیجات (معمولاً حدود ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد) تنظیم کنید.
حلقههای گوجه را روی سینیهای دستگاه بچینید و آن را روشن کنید. این روش معمولاً بین ۸ تا ۱۲ ساعت طول میکشد و نتیجهای بسیار یکدست و عالی به شما میدهد.











