خانواده

طرز تهیه کوفته برنجی سنتی اصیل برای 4 نفر

خوراک کوفته یکی از غذاهایی است که به انواع مختلف و متناسب با هر شهر با مواد مختلفی پخته می‌شود. یکی از دستور پخت هایی که خیلی هم طرفدار دارد، تهیه کوفته برنجی سنتی اصیل است.

به گزارش تلنگر؛ تهیه کوفته برنجی سنتی اصیل با موادی است که هر کدام به خودی خود دارای خواص و ویتامین‌های فراوانی است؛ بنابراین با طبخ این غذا، جدا از تجربه یک طعم فوق‌العاده، در طول روز نیز انرژی بسیاری خواهید داشت و احساس گرسنگی نخواهید کرد.

مواد مورد نیاز برای تهیه کوفته برنجی سنتی اصیلطرز تهیه کوفته برنجی ایرانی

مواد لازم برای ۴ نفر  
گوشت چرخ کرده                 ۴۰۰ گرم
برنج                 ۱ پیمانه
سبزی کوفته                 ۳۰۰ گرم
لپه                 نصف پیمانه
آرد نخودچی                 ۱ قاشق غذا خوری پر
گردو و زرشک و آلو                 به مقدار لازم
پیاز                 ۱ عدد
زعفران                 به مقدار لازم
فلفل سیاه و نمک                 به مقدار دلخواه
زرد چوبه                 به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته برنجی سنتی اصیلکوفته برنجی با زرشک

مرحله اول

برای تهیه کوفته برنجی سنتی اصیل و مجلسی در ابتدای کار، برنج را شسته و حدود نیم ساعت تا یک ساعت با کمی آب و نمک می گذاریم تا خیس بخورد. سپس آب برنج را می ریزیم و برنج را با نمک و آب درون یک قابلمه مورد نظر می‌ریزیم.

مرحله دوم

سپس آب را اندازه  بگیرید، باید یک بند انگشت روی برنج را بگیرد. نیازی به روغن نیست. قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد و دم بکشد. لپه ها را شسته و از شب قبل خیس می کنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس با کمی آب درون یک قابلمه می ریزیم.

مرحله سوم

حال می گذاریم تا به جوش آید و و روند پخت پیش برود. سپس آن را درون یک آبکش ریخته تا آّب آن خارج شود. یک کاسه بزرگ بر می داریم. برنج و لپه را درون آن می ریزیم. برای ادامه روند تهیه کوفته برنجی سنتی اصیل، باید گوشت چرخ کرده و سبزی های تازه و ساطوری شده را به آن بیافزاییم.

مرحله چهارم

در این مرحله از تهیه کوفته برنجی سنتی اصیل باید ادویه ها و آرد نخودچی را اضافه شوند؛ سپس تمام مواد را با دست ورز می دهیم. حسابی باید مواد کوفته ورز بخورد و یکدست شود. می توان این کار را با دستگاه غذا ساز نیز انجام داد. وقتی مواد خوب مخلوط شد و ورز داده شد، مقداری از آن را بر می داریم.

مرحله پنجم

سپس کمی درون آن را گود می کنیم. از مواد داخل کوفته مانند زرشک یا آلو و گردو درون آن قرار می دهیم. می توانیم برای داخل کوفته ها از پیاز داغ یا لواشک نیز استفاده کنیم که کاملا ذائقه ای است. سپس مواد را روی هم می آوریم تا مواد داخلی، داخل مواد کوفته برود.

مرحله ششم

درز ایجاد شده در کوفته را با دست فشار دهید تا محو شود. کوفته ها را درون یک سینی یا دیس می چینیم. وقتی می خواهیم کوفته درست کنیم بهتر است کنار دست یک کاسه آب ولرم قرار دهیم و با کمک آب، مواد کوفته را بر داریم و شکل دهیم.

مرحله هفتم

سپس کوفته ها را درون یخچال به مدت نیم تا یک ساعت استراحت می دهیم. این کار از وا رفتن کوفته ها جلوگیری می کند. در این مرحله یک قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار می دهیم. کمی روغن می ریزیم و می گذاریم تا داغ شود.

مرحله هشتم

در این فاصله، پیاز را شسته و پوست می کنیم و به صورت خلالی خرد می کنیم. پیاز ها را درون روغن تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود . سپس زرد چوبه و نمک را درون آن می ریزیم. کمی که تفت خورد آب به آن اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا جوش آید.

مرحله نهم

می توان از قبل پیاز داغ تهیه نمود و یک قابلمه را با مقداری آب گذاشت که جوش آمد و سپس پیاز داغ را با ادویه و نمک به آن اضافه کرد. وقتی آب در حال جوشیدن بود کوفته ها را به آرامی داخل آب در حال جوش قرار می دهیم. آب باید به مقداری باشد که روی کوفته ها را بگیرد.

مرحله آخرمواد مورد نیاز برای تهیه کوفته برنجی

اگر کم بود می توان آب جوش به قابلمه اضافه کرد. درب قابلمه را می بندیم و می گذاریم تا حدود ۱ تا یک و نیم ساعت کوفته ها با شعله کم بپزد. می توان تعدادی آلو نیز به آب کوفته اضافه کرد تا خوش طعم تر شود. طبق سلیقه می توان در آب کوفته ها رب گوجه نیز اضافه کرد. بعد از آن که کوفته ها پخته شد، می توان کوفته ها را همراه با آب یا جداگانه درون کاسه مناسب سرو نمود. آّب کوفته در کنار کوفته طعم خوبی به غذا می دهد. اگر کوفته ها خوب ورز بخورد که حالت چسبناک بوجود آید و به مقدار لازم استراحت کند، کوفته ها وا نمی رود.

وقتی کوفته ها را داخل آب جوش می ریزیم مهم است که آب در حال جوش باشد بنابراین اگر تعداد زیاد کوفته اضافه شود ممکن است آب از جوش بیفتد و باعث وا رفتن کوفته ها شود. بنابراین باید تک تک کوفته ها بع آب اضافه شود.

پایان مطلب/س.آ

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x