سلامت

خواص گل پنیرک برای سرفه

پنیرک یک گیاه بنفش رنگ است که از آن به عنوان یک دمنوش نیز استفاده می‌شود. خواص دارویی گیاه پنیرک در طب سنتی به اثبات رسیده است و یکی از مهمترین آن‌ها خواص گل پنیرک برای سرفه است.

به گزارش تلنگر؛ گیاه پنیرک با نام علمی Malva sylvestris L از خانواده Malvaceae می‌باشد. خواص گل پنیرک برای سرفه از دیرباز برای طبیبان روشن بود و از آن استفاده‌ای بیشماری می‌بردند. خواستگاه اصلی پنیرک آسیای میانه است که به صورت گیاه یک‌ساله، دوساله و بندرت چندساله یافت می‌شود. البته انواع گونه های وحشی آن در اروپای مرکزی و جنوبی، آفریقای شمالی و غربی، آفریقای جنوبی، اسیای مرکزی و شرقی، آمریکای مرکزی، شمالی و جنوبی و همچنین استرالیا پراکنده است.

خواص گل پنیرک برای سرفه

گرفتی سینه و گرفتاری مجازی تنفسی مخصوصا هنگامی که با سرفه همراه شده باشد؛ یک لیوان دمنوش گل پنیرک مانند آب روی آتش عمل خواهد کرد. خواص گل پنیرک برای سرفه به این صورت است که راه تنفسی را از چرک و گرفتگی پاک می‌کند و به علت داشتن خواص ضدالتهابی که داراد سینه و غدد را تسکین می‌دهد. دارای خواص ضد باکتریایی است که می تواند به جلوگیری از عفونت کمک کند. همچنین پتانسیل را برای درمان تحریکات مرتبط با مشکلات پوستی مانند اگزما نشان داده است.

خواص گل پنیرک

گیاه پنیرک چیست؟

پنیرک معمولی گیاهی علفی با ساقه منشعب به ارتفاع ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر است که دارای برگ های متناوب مدور با بریدگی های عمیق ۵ الی ۷ قسمتی و دمبرگ بلند و گل های درشت به رنگ ارغوانی و صورتی مایل به بنفش می باشد. ریشه آن کم و بیش منشعب، مخروطی شکل و راست است میوه آن کپسول گرد یا شیزو کارپ می باشد. جمع آوری گل های زودرس قبل از باز شدن کامل آن‌ها و در میان ماه‌های خرداد تا ابتدای تیرماه صورت می‌پذیرد. همچنین برگ های آن در طول خرداد ماه می‌رسد.

گل پنیرک چه شکلی است؟

بر خلاف اسمش، گل پنیرک اصلا شبیه پنیر نیست. علت اینکه این اسم برای یک گیاه با گلهای بنفش که اغلب در دشتها می‌روید انتخاب شده است، مغز و دانه‌های این گل است که لعابی شبیه به پنیر دارد. پنیرک بومی غرب اروپاست اما در دشتهای کشور ما هم زیاد پیدا می‌شود.

این گیاه در گل‌های ۶۰سانتی‌متری به صورت صنعتی به ژل و کرم و به صورت سنتی به شکل دمنوش درآمده و مصرف می‌شوند. علاوه بر خواص گل پنیرک برای سرفه، برای ترمیم سریع زخم، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از خارش پوست، درمان سردرد، سرفه و التهاب مجاری تنفسی استفاده می‌شود.

ترکیبات شیمیایی پنیرک

علاوه بر خواص گل پنیرک برای سرفه، ترکیبات موسیلاژ، آنتوسانین، تانن، گلیکوزید مالوین، ریبوفلاوین، مواد تلخ و اسانس فرار از جمله مواد مؤثر در گیاه پنیرک به شمار می‌روند. در رابطه با خواص گیاه دارویی پنیرک باید گفت که پنیرک گیاهی است علفی و به صورت خودرو در بسیاری از نقاط جهان می روید؛ گلهای پنیرک به رنگ گلی مایل به بنفش و گلبرگ‌ها دارای خطوطی با رنگ تیره هستند که در بازار دارویی ایران معمولاً گل‌های خشک شده این گیاه را می‌توانید پیدا کنید.

فواید گل پنیرک

بعضی گیاهان دارویی هستند که کمتر اسم آن‌ها را شنیده‌ایم و به همین خاطر شاید اصلا از خواص درمانی این گیاهان شگفت‌انگیز اطلاعی نداشته باشید. خواص گل پنیرک برای سرفه نیز از آن دست از گیاهان دارویی است که خواص بسیاری دارد اما کمتر به آن توجه شده است. بعضی راجع به فایده ضدالتهابی و تقویتی پنیرک برای سیستم ایمنی شنیده‌اند. با این حال اگر می‌خواهید پنیرک را بهتر بشناسید و از این به بعد در کابینت دمنوش‌های خود از خواص آن بهره‌مند بشوید، مطلب زیر را از دست ندهید.

تقویت سیستم ایمنی با گیاه پنیرک

مصرف برگ و دانه‌های پنیرک به صورت دمنوش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. روغن پنیرک را می‌توانید روی مفاصل و عضلات دردناک استفاده کنید تا درد آنها را کاهش بدهد. سایر تحریکات پوستی مثل گزیدگی، خارش، سوختگی نیز با پماد و ژل پنیرک نوعی کاهش التهاب و ورم و همچنین کم شدن دوره درمان و بهبود را تجربه می‌کنند.

دمنوش پنیرک و عسل

دستیار تخصصی داروسازی طب سنتی ایران بیان داشت. برگ و گل پنیرک دارای ترکیبات موسیلاژی و آنتی باکتریال است که جوشانده برگ ها و گلهای آن در درمان علائم سرماخوردگی  از جمله التهاب حلق و گلو استفاده می شوند. بزرگی اضافه کرد: جوشانده پنیرک برای درمان سرفه به خصوص سرفه های خشک کاربرد دارد و می توان ۱،۵ تا ۲ گرم  از گلهای گیاه خرد شده به آب سرد اضافه و جوشاند و بعد از ۱۰ دقیقه صاف و مصرف شود و در صورت افزودن عسل تاثیر این دمنوش بیشتر می شود.

دمنوش پنیرک و گل ختمی

دمنوش گل پنیرک یا دم کرده گل پنیرک برای سرفه یکی از داروهای گیاهی قوی ضد سرفه است. از دمنوش پنیرک همچنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می‌شود.برای تهیه دمنوش پنیرک ابتدا یک قاشق غذاخوری از گل پنیرک یا برگ پنیرک را به همراه یک لیوان آب‌جوش داخل قوری بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و اجازه دهید تا دم بکشد. بعد از ده دقیقه دمنوش را از صافی عبور دهید.

می‌تواتید دمنوش پنیرک را با عسل یا نبات مخلوط کرده و بنوشید. همچنین برای بهره مندی بیشتر از خواص پنیرک می‌توانید دمنوش را از مخلوط گل و برگ پنیرک تهیه کنید. از آنجایی که اثرات پنیرک با گل ختمی شباهت زیادی دارد، می‌توانید از خواص گل پنیرک برای سرفه، مخلوط گل پنیرک و گل ختمی در دمنوش پنیرک و گل ختمی به کار ببرید. مقداری که مجاز به مصرف آن هستید یک لیوان در روز می‌باشد.

خواص دمنوش پنیرک و گل ختمی

از خواص درمانی دمنوش پنیرک و ختمی می‌توانیم به درمان عفونت‌های مثانه، درمان اسهال خونی، درمان یبوست، ضد سرفه، تورم دهان و گلو، درمان انسداد مجاری کبد چرب، ازدیاد ترشح ادرار، درمان سرماخوردگی، مقوی رحم، عفونت رحم، درمان بیماری کلیه و مثانه، درمان یرقان، درمان دلپیچه و درمان جوش‌های پوستی اشاره کنیم.

دمنوش گل پنیرک

طرز تهیه دمنوش پنیرک و گل ختمی برای سرفه و گلودرد

اگر بیش از همه به نوشیدن چای گل پنیرک به علت خواص گل پنیرک برای سرفه یا گلودرد علاقه دارید، چای NutraThroat را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این ترکیب تسکین دهنده گل پنیرک و ریشه گل ختمی را با سایر گیاهان مفید برای سرفه و گلودرد مانند اکالیپتوس، شیرین بیان، نارون لغزنده و زنجبیل ترکیب می کند.

به سادگی ۲۰۰ میلی لیتر آب تازه را بجوشانید و روی چای کیسه ای خود بریزید. اجازه دهید حداقل ۴-۵ دقیقه دم بکشد، قبل از اینکه چای کیسه ای را بردارید، مطمئن شوید که تمام خوبی از چای کیسه ای خارج شده است.

پایان مطلب/س.آ

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۳ / ۵. تعداد آرا: ۱

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x