سینما و تئاتر

بیوگرافی شهرام عبدلی بازیگر فقید سینمای ایران

عبدلی از نقش‌های منفی به نقش تاریخی رسید و با داوود میرباقری، «مختارنامه» و با محمدرضا ورزی، «سال‌های مشروطه»، «تبریز در مه» و «معمای شاه» را بازی کرد. او با وجود تمام توانایی‌هایی که در بازیگری داشت نتوانست جایگاهی را که شایسته‌اش بود در تلویزیون به دست آورد.

به گزارش تلنگر؛ شهرام عبدلی در سریال‌های بسیاری بازی کرد و چهره‌اش بار‌ها و بار‌ها در قاب تلویزیون دیده شد، اما هیچ‌گاه نقشی پررنگ‌تر از «خط قرمز» نصیبش نشد. اتفاقی که خودش، این‌طور تفسیرش می‌کرد: «اولین چیزی که از بازیگر در ذهن مردم ثبت می‌شود، کار اولی است که انجام داده است. مثلا هنوز هم مردم، مهدی هاشمی را با «سلطان‌وشبان» به خاطر می‌آورند. آیا این یعنی آقای هاشمی کار بهتر دیگری نکرده؟ چرا. بقیه کارهایش خیلی بهتر از «سلطان‌وشبان» است یا مثلا سعید نیک‌پور را هنوز با «امیرکبیر» به‌خاطر می‌آورند. در صورتی که آقای نیک‌پور بعد از «امیرکبیر» کار‌های بسیاری انجام داد که بعضا بسیار بهتر هم بود. ولی این چهره‌ها با همان نقش‌های اول در ذهن مردم مانده‌اند، برای همین با همان نقش‌ها به خاطرات برمی‌گردند.»

سینما هم آورده‌ای بیش از این برای شهرام عبدلی نداشت. «نفس‌های آرام»، «ماه‌گرفتگی»، «یکی برای همه»، «قصه دل‌ها»، «دختری در قفس» و… هیچ‌کدام نتوانستند او را پرویز فنی‌زاده کنند. او که می‌گفت حداقل سالی یک بار تئاتر بازی می‌کند، چرا که تئاتر خانه اول و آخر ما اوست، عبدلی روی صحنه هم کارگردانی کرد و هم بازیگری. او آخرین بار در نمایش «پنچری» به کارگردانی احسان ناجی روی صحنه پردیس تئاتر شهرزاد رفت. این اثر نمایشی نوشته فردریش دورنمات، نمایشنامه‌نویس و رمان‌نویس شهیر سوئیسی با ترجمه حمید سمندریان بود و عبدلی در کنار حمید مهین‌دوست، رامین پرچمی، پوریا عبدی، علی عطایی‌حور و سارا مداح در آن بازی کرد. «پنچری» دی و بهمن روی صحنه رفت، پس از اتفاقات ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ به این سو، روز‌هایی که رفتن به سالن تئاتر چه به قصد اندیشیدن و چه برای سرگرمی در الویت آدم‌ها نبود و احتمالا شهرام عبدلی هم در سالنی نیمه‌خالی به اجرا پرداخت.

عکس شهرام عبدلی و فرزندانش

او آن سالن خالی را ترک کرد تا برای بازی در سریال «آسوده باش» به کارگردانی حسن حج‌گذار با موضوع امام رضا (ع) به مشهد برود. شهرام عبدلی به مشهد رفت تا در کنار فاطمه گودرزی، میرطاهر مظلومی، پرویز فلاحی‌پور، نفیسه روشن، آرام جعفری، امیر غفارمنش و… جلوی دوربین برود، اما سکته مغزی کرد، به خونریزی شدید مغزی مبتلا شد و به کما رفت. او در بیمارستان قائم مشهد بستری شد و سرانجام ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه روز شنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۱ فوت کرد تا نه تنها همسر و فرزندانش که دوستداران و علاقه‌مندانش، همه آن‌ها که نقش‌های منفی‌اش را دوست داشتند حتی اگر هیچ‌گاه برایشان پرویز فنی‌زاده نشد، تنها بمانند.

بیوگرافی شهرام عبدلی و همسرش

شهرام عبدلی متولد ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۵ در تهران، بازیگر سینما و تلویزیون است

فارغ التحصیل لیسانس رشته ادبیات بوده و عاشق نویسندگان بزرگ و موسیقی سنتی و کلاسیک ایرانی می‌باشد که با سریال «خط قرمز» به شهرت رسید.

شهرام عبدلی در محله جوادیه تهران به دنیا آمد.

پدر و مادرش اصالتا تورک هستند و یک خواهر و یک و برادر دارد، از ۲ تا ۱۷ سالگی در محله قلعه مرغی بودند و حالا ساکن اکباتان تهران است.

از مدرسه تا کفاشی

بچه بازیگوش و درس نخوانی بودم، خانواده از دستم کلافه بودند، اما کاری ازشان ساخته نبود

یادمه سر امتحانات نهایی نرفتم و در مدرسه شبانه ادامه تحصیل دادم، همان موقع بعنوان کارگر در کفاشی با نخ زنی شروع کردم و در عرض سه ماه حرفه‌ای شدم.

حقوق ماهانه ام بیشتر شد و پدرم اصلا باور نمی‌کرد پسرش اینقدر تغییر کرده است.

ثبت نام در فرهنگسرای بهمن

شهریور ۱۳۷۰ در ۱۵ سالگی یک روز در مسیر خانه مان بنری نظرمو جلب کرد که روی آن نوشته بود فرهنگسرای بهمن راه اندازی شده و کلاس‌های متنوعی دارد

روز بعد رفتم و در همه کلاس‌ها اسمم را نوشتم، خلاصه همه حقوق آن ماه را دادم و در کلاس‌هایی مثل تئاتر و موسیقی ثبت نام کردم

حضور در کلاس‌های تئاتر، انگار پاسخ به همه کمبود‌هایی بود که در محلمان احساس می‌کردم، بعد از مدتی در مدرسه روزانه شهید مطهری ثبت نام کردم و تئاتر و نمایش را همزمان با ادامه تحصیل ادامه دادم.

جلوی دوربین

شهرام عبدلی و خانواده اش

شهرام عبدلی در سال ۱۳۷۸ وقتی ۲۳ ساله بود بعد از قبولی در تست با سریال «همسفر» به کارگردانی قاسم جعفری اولین بار جلوی دوربین رفت

ازدواج

شهرام عبدلی سالهاست ازدواج کرده و صاحب دو فرزند پسر بنام‌های آرتین و آدرین است.

علاقه به موسیقی

پیانو، ویولن، تار و سه تار را خیلی دوست دارم، در بین ویولونیست ها، علاقه‌ای خاص به مرحوم پرویز یاحقی و محجوبی دارم

در تار جلیل شهنار و سه تار مرحوم جلال ذوالفنون را بسیار دوست دارم و پیانو تنها سازی است که هر کسی بزند برای من گوش نواز است

فعالیت‌های تئاتری

پسر شهرام عبدلی بالای سر جنازه اش

حداقل سالی یک بار تئاتر بازی می‌کنم، تئاتر را نمی‌توان فراموش کرد، چرا که خانه اول و آخر ما است.

سریال تلویزیونی

راز ناتمام – ۱۴۰۱
فرشتگان بی بال – ۱۴۰۰
صبح آخرین روز – ۱۴۰۰
جلال ۲ – ۱۳۹۹
راه و بیراه – ۱۳۹۷
سر دلبران – ۱۳۹۷
بلندی‌های زیرپا – ۱۳۹۵
پرستاران – ۱۳۹۵
در قصه‌ها زندگی می‌کنند – ۱۳۹۵
شیوع – ۱۳۹۴
غیرعلنی – ۱۳۹۴
معمای شاه – ۱۳۹۴
فاخته – ۱۳۹۴
پروانه – ۱۳۹۲
تکیه بر باد – ۱۳۹۱
دختری به نام آهو – ۱۳۹۱
نابرده رنج – ۱۳۹۰
فاصله‌ها – ۱۳۸۹
تبریز در مه – ۱۳۸۹
سال‌های مشروطه – ۱۳۸۸
رستگاران – ۱۳۸۸
آخرین دعوت – ۱۳۸۷
خط‌شکن – ۱۳۸۶
شاید برای شما هم اتفاق بیفتد – ۱۳۸۶
طفلان مسلم – ۱۳۸۷
پاتوق – ۱۳۸۷
شکر تلخ – ۱۳۸۶
خون بها – ۱۳۸۵
آدمخوار – ۱۳۸۵
کمکم کن – ۱۳۸۴
مختارنامه – ۱۳۸۳
از نفس افتاده – ۱۳۸۳
بانکی‌ها – ۱۳۸۲
شب آفتابی – ۱۳۸۰
خط قرمز – ۱۳۷۹
همسفر – ۱۳۷۸

فیلم سینمایی

نفس‌های آرام – ۱۳۹۸
ماه گرفتگی – ۱۳۹۵
یکی برای همه – ۱۳۹۰
قصه دل‌ها – ۱۳۸۵
دختری در قفس – ۱۳۸۱

انتهای مطلب

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x