اخبار خودرو

9 روش پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

مهمترین روش های پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟ گیربکس اتوماتیک یکی از قسمت های مهم خودرو محسوب میشود که در صورت خرابی به سایر بخش های خودرو صدمه میزند، بنابراین بهتر است با مراقبت و نگهداری، از خرابی های زودرس گیربکس اتوماتیک جلوگیری کنید.

روش های پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟ این سوالی است که امروزه صاحبان بسیار از خودروهای اتوماتیک از خود میپرسند. در این مقاله قرار است به مهمترین روش های پیشگیری از خرابی گیربکس اتومات بپردازیم. شما با دانستن و رعایت کردن این روش ها میتوانید از خرابی گیربکس اتوماتیک خودروی خود جلوگیری کنید. چرا که در صورت خرابی جعبه دنده های اتوماتیک باید هزینه های زیادی به یک تعمیرکار گیربکس اتومات پرداخت کنید تا آنها را برطرف کند.

امروزه اکثر خودروهای تولیدی در سطح جهان از گیربکس های اتوماتیک بهره میبرند. خودروهایی که از این نوع گیربکس ها استفاده میکنند، نیازی به تعویض دستی دنده ندارند، و تغییر دنده بصورت اتوماتیک و خودکار انجام میشود. این نوع گیربکس ها رانندگی جذاب تر و راحت تری دارند، به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی در سطح جهان پیدا کرده اند.

گیربکس های اتوماتیک از تکنولوژی های بسیار پیچیده ای تشکیل شده اند و از حساسیت بسیار بالایی برخوردارند، بنابراین نسبت به گیربکس های دستی به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارند، چرا که در صورت خرابی به سایر قسمت هایی خودرو آسیب میرساند و هزینه های تعمیر شما را افزایش میدهد.

روش های پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

9 روش پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

۱- از خلاص کردن خودرو هنگام رانندگی خودداری کنید.

یکی از مهمترین دلایل خرابی گیربکس اتوماتیک خلاص کردن خودرو هنگام رانندگی است. برخی از رانندگان خودرو برای کاهش مصرف سوخت حالت دنده را در سرازیری ها خلاص میکنند و نمیدانند که چه آسیبی به گیربکس خودرو وارد میکنند. این اقدام نه تنها مصرف سوخت را کم نمیکند، بلکه روغن کاری گیربکس از کار می افتد و باعث خرابی گیربکس اتوماتیک می شود.

۲- تغییر ندادن حالت دنده هنگام رانندگی

در خودروهای اتوماتیک به هیچ عنوان نباید حالت دنده را هنگام رانندگی تغییر دهید. این اقدام باعث خرابی زودرس گیربکس اتومات میشود. برای تغییر حالت دنده ابتدا باید به طور کامل توقف کنید، سپس اقدام به تغییر دنده نمایید.

۳- قبل از توقف کامل حالت پارک را انتخاب نکنید.

تا زمانی که خودرو به طور کامل توقف نکرده است، حالت دنده را در وضعیت P قرار ندهید. این اقدام باعث صدمه دیدن و خرابی گیربکس اتومات میشود.

۴- تعویض روغن گیربکس

9 روش پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

تعویض روغن گیربکس در زمان مشخص شده، یکی دیگر از راه های پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک است. گیربکس های اتوماتیک از قطعات بسیار پیچیده ای تشکیل شده اند و برای اینکه عملکرد و کارایی بهتری داشته باشند، نیاز به روغن کاری دارند. روغن گیربکس از فرسودگی و زنگ زدگی قطعات جلوگیری میکند و طول عمر قطعات را افزایش میدهد. همچنین روغن گیربکس باعث خنک نگه داشتن جعبه دنده میشود و از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری میکند. روغن گیربکس نباید کدر، تیره و بوی بدی بدهد و باید مناسب و سازگار با گیربکس خودروی شما باشد.

۵- رعایت اصول رانندگی

رانندگی اصولی باعث افزایش طول عمر جعبه دنده میشود. از شتاب گیری های ناگهانی خودداری کنید و هنگام رانندگی اصول تعویض دنده را رعایت کنید.

۶- جلوگیری از حمل بار اظافه

از خودروی خود به عنوان یدک کش استفاده نکنید و از حمل کردن بار اظافه جلوگیری کنید. این اقدام به جعبه دنده فشار وارد میکند و به مرور زمان باعث خرابی گیربکس اتوماتیک میشود.

۷- انجام سرویس های دوره ای به موقع

یکی دیگر از راه های مراقبت از گیربکس اتوماتیک انجام سرویس های دوره ای در زمان مشخص شده است. عدم توجه به سرویس های دوره ای میتواند عملکرد و کارایی گیربکس را کاهش دهد و جعبه دنده با مشکل روبرو شود. سرویس های دوره ای از خرابی زودرس گیربکس اتوماتیک جلوگیری میکند و شما را از مشکلات احتمالی گیربکس آگاه میکند. با توجه به تجربه کارشناسان تعمیرگاه تک گیربکس و توصیه آنها بهتر است، هر ۴ هزار کیلومتر سرویس های دوره ای را انجام دهید. البته این فاصله زمانی برای برخی از صاحبان این خودرو با توجه به محیط و شرایط رانندگی آنها میتواند متفاوت باشد.

۸- از موتورشویی خودرو بپرهیزید.

گیربکس های اتوماتیک دارای سنسورها و مدارهای الکترونیکی حساسی میباشد و در صورت آبخوردگی ممکن است دچار خرابی شوند. بنابراین بهتر است تا جایی که امکان دارد از موتور شویی خودرو خودداری کنید.

۹- توجه به علائم هشدارهای گیربکس

اگر مشکلی در گیربکس خودرو وجود داشته باشد با روشن شدن چراغ گیربکس به شما هشدار میدهد. با مشاهده چنین هشدارهایی توصیه میشود در اولین فرصت به یک تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتومات مراجعه کنید تا باعث بیشتر شدن خرابی های گیربکس خودروی شما نشود. توجه داشته باشید که انتخاب بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک میتواند از خرابی های بیشتر جعبه دنده جلوگیری کند و باعث کاهش هزینه های شما شود.

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟

9 روش پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

برای مراقبت و جلوگیری از خرابی های بیشتر گیربکس اتوماتیک بهتر است علائم خرابی گیربکس اتوماتیک را بشناسید و با مشاهده آنها در اولین فرصت برای برطرف کردن مشکلات اقدام کنید.

رایج ترین علائم خرابی گیربکس های اتوماتیک شامل:

روغن ریزی گیربکس اتوماتیک، تقه زدن گیربکس، زوزه کشیدن یا جیر جیر کردن گیربکس، احساس کردن بوی سوختگی هنگام رانندگی، داغ شدن بیش از حد گیربکس و بالا رفتن دور موتور، قاطی کرده دنده ها، خلاص شدن خود به خود دنده ها، لغزش یا لرزش هنگام رانندگی، کار نکردن صحیح پدال کلاچ، کم شدن شتاب خودرو از جمله موارد مهم علائم خرابی گیربکس اتوماتیک است.

سخن پایانی

در این مقاله به مهترین روش های پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک پرداختیم. گیربکس اتوماتیک مهمترین قسمت خودرو محسوب میشود و در صورت خرابی به دلیل پیچیدگی و سختی بسیار بالایی که دارد هزینه های تعمیر آن نسبت به سایر قسمت های خودرو بسیار زیاد است. بنابراین توصیه میشود با مشاهده کوچکترین علائم خرابی در اولین فرصت به فکر برطرف کردن آن باشید.

تعمیرگاه تک گیربکس یکی از بهترین تعمیرگاه های گیربکس اتوماتیک در تهران است که عیب یابی، تست و بازدید گیربکس های اتوماتیک را بصورت رایگان انجام میدهد. همچنین در صورت خرابی گیربکس اتوماتیک میتوانید با مراجعه به سایت takgearbox.com با کارشناسان مجموعه تک گیربکس ارتباط بگیرید و به صورت رایگان مشورت کنید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴.۷ / ۵. تعداد آرا: ۳

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بم خودرو

نوشته های مشابه

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x